Henk heeft in Utrecht rechten gestudeerd en is in 1982 direct na zijn afstuderen aan de slag gegaan bij Van Slagmaat Advocaten te Utrecht. Daar heeft hij ervaring opgedaan op allerlei rechtsgebieden, van incasso tot adoptie. Verder ontmoette hij daar zijn toekomstige (en huidige) kantoorgenoot Louis Agterberg. Na de stage werd (in 1986) besloten om samen op de Biltstraat te Utrecht een kantoor te openen: Agterberg & Van Dijk Advocaten.

De vader van Henk was gerechtsdeurwaarder, incasso is hem dus met de paplepel ingegoten. Zijn kernactiviteit is mede daardoor altijd incasso gebleven: dagvaarden, beslag leggen, faillissementsaanvragen, etc. Praktische ervaring had Henk al opgedaan bij het deurwaarderskantoor van zijn vader en bij Van Slagmaat. Die ervaring is daarna bij Agterberg & Van Dijk uitgebreid en verdiept middels honderden procedures, zittingen/comparities, beslagleggingen, etc. Henk is al jaren lid van de VIA, de Vereniging van Incasso Advocaten.

Naast mijn werk is muziek altijd een passie geweest. Eerst als dj, daarna als drummer in een band en nu als muziekluisteraar en concertbezoeker.

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten (art. 35b lid 1 van de Regeling op de advocatuur) mij voor de algemene praktijk, civiel recht geregistreerd.

Details

OpleidingNederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht
TalenNederlands, Duits en Engels
Lid vanDe vereniging van incasso- en procesadvocaten

Contact

e-maildijk@agterbergvandijk.nl
telefoon06-53914882