Vanaf 1972 tot en met 1975 heb ik Bedrijfskunde gestudeerd aan Nyenrode Business University te Breukelen. Mijn vader legde mij in het tweede jaar van Nyenrode een juridische kwestie voor en toen besefte ik dat het juridische leven op elke straathoek speelt. Daarna heb ik vanaf 1975 tot en met 1978 rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en vanaf 1976 tot en met 1978 Bedrijfskunde aan de interfaculteit Delft.

Voor het behalen van de universitaire titels heb ik eerst nog wat gesnuffeld bij grote concerns (gelet op mijn juridische en bedrijfskundige achtergrond werd mij secretaris van de Raad van Bestuur voorgesteld), maar ik heb toch besloten om de advocatuur in te gaan. En daar heb ik tot de dag van vandaag geen minuut spijt van gehad.
Ik ben in het voorjaar van 1978 gestart als jonge stagiair bij Van Slagmaat Advocaten te Utrecht. Een leuke en leerzame tijd.

Met toenmalig kantoorgenoot Henk van Dijk ben ik in 1986 een nieuw advocatenkantoor aan de Biltstraat te Utrecht begonnen. Wij waren overigens de eerste advocaten die – ondanks het toentertijd bestaande reclameverbod – ons kantoor met logo’s (ons bekende uiltje) aan het publiek presenteerden.

In 1993 verhuisden wij met het kantoor naar het prachtige pand aan het Janskerkhof 15 te Utrecht, vlak naast het voormalige Kantongerechtsgebouw en op zaterdag uitkijkend op de wekelijkse bloemenmarkt.

Meer dan veertig jaar oefende ik het beroep van advocaat uit. Aan mijn bedrijfskundige achtergrond heb ik altijd veel gehad. Ik kan als jurist denken, maar ook als bedrijfskundige.

Ik kijk terug op een enerverende tijd.

Details

Opleiding BedrijfskundeBedrijfskunde aan Nyenrode Breukelen
Opleiding RechtenNederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht
TalenNederlands en Engels