201503.20
0
0

Huurovereenkomst per e-mail opzeggen

Per e-mail huurovereenkomst opzeggen toegestaan?

E-mailverkeer is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Helaas wordt in de huidige wetgeving nauwelijks naar e-mailverkeer verwezen. Hoe gaan rechters om met een opzegging per e-mail?

Het Hof ’s-Hertogenbosch heeft op 5 december 2014 beslist, dat een opzegging per e-mail aanvaardbaar is. Het Hof ging er in dit onderhavige geval vanuit, dat de verhuurder in kwestie al geruime tijd van te voren op de hoogte was van het voornemen om de huur op te zeggen. Het in casu overeengekomen vormvoorschrift (aangetekend/deurwaardersexploot) ziet er alleen op, dat de verhuurder tijdig op de hoogte is, dat de huurovereenkomst niet wordt voortgezet.

Ook kan de verhuurder in de huurovereenkomst zijn e-mailadres hebben opgenomen, waar weer uit volgt dat de huurder de verhuurder op dit e-mailadres kan bereiken bij mededelingen aangaande de huurovereenkomst.

Het per e-mail mogen opzeggen van de huurovereenkomst is zowel van toepassing op huurovereenkomsten voor bedrijfsruimte als woonruimte.

Pas op: Alle omstandigheden van het geval zijn van belang om te bezien of een opzegging per e-mail in uw geval toegestaan is. Opzegging per e-mail is namelijk niet in elk geval toegestaan. Ook moet u bewijzen of de e-mail wel is ontvangen. Of zijn er misschien medehuurders die bijvoorbeeld andere e-mailadressen hanteren. Bent u van plan om de huur op te zeggen, neem tijdig contact met mij op.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.